Rólunk

BARANYAI KREATÍV SZOCIÁLIS SZÖVETKEZET

A szövetkezet célja Baranya megyében telephellyel, vagy székhellyel rendelkező, elsősorban a turizmusban, vagy a turisztikai ágazatköz kötődően működő kis- és középvállalkozások fejlődésének elősegítése, piaci versenyképességük javítása. Tevékenységünk kiterjed a kreatív turisztikai termékfejlesztésre, PR és marketing tevékenységre, marketing eszközök, tervezésére és kivitelezésére, tanácsadásra, a turisztikai ágazatban működő szolgáltatók, KKV-k munkahelyteremtő képességének javítására, a turisztikai ágazatba bekapcsolódni kívánó szociálisan hátrányos helyzetű, tartósan munkanélküli, illetve pályakezdő fiatalok munkaerő piaci integrációjának és reintegrációjának elősegítése.

Célkitűzés:

  • A turisztikai szolgáltatói szektor összefogása
  • Kreatív turizmus marketingszolgáltatás (tervezés és kivitelezés), PR tevékenység
  • Turisztikai termékfejlesztés
  • A turisztikai szektor szereplők igényeinek felkutatása, a szakmához értő szociálisan hátrányos helyzetű emberek számára munkahelyteremtés
  • A turisztikai szolgáltató ágazat és a munkavállalói oldal rugalmas összekapcsolása
  • A falusi turizmus potenciáljának kihasználása, munkahelyteremtés lehetőségének elősegítése.
  • A szövetkezet tagjai szociális és gazdasági helyzetének javítása, speciális csoportok, mint például etnikai és kisebbségi csoportok helyzetének javítása, védelme.
  • Közösségépítő oktatási és kulturális tevékenyég felvállalása

PROJEKTJEINK, 2014-2017

2014 –  Hírlevelek készítése a Baranya Megyei Falusi Turizmus Szövetkezet
2014 – Imázs kiadvány készítése, Kneževi Vinogradi  (Hercegszőlős, Horvátország),
2014 – On-Line kampány szervezése, projektmenedzselés, Campinvest Kft.
2015 – Grafikai és dekorációs munkák készítése, Geo-Gráf Kft.
2016 – Grafika tervezés, Friedwald Kft.
2016 – Arculattervezés, Zöld-Aktív Szociális Szövetkezet

PROJEKTJEINK, 2017-2019

A Szövetkezet 2017-ben sikeres pályázatot nyújtott be a GINOP-5.1.3-16-2017-00171 forrásra „Ormánsági szelet – helyi termékekkel a foglalkoztatásért” címmel.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül a Nemzetgazdasági Minisztérium által 2016. június10-én meghirdetett „Társadalmi célú vállalkozások ösztönzése” (GINOP-5.1.3-16)  című felhívás alapján a(z) Baranyai Kreatív Ipari és Turisztikai Szociális Szövetkezet támogatási kérelmet nyújtott be 2017. 10. 05. napon. A projekt címe: Ormánsági szelet – helyi termékekkel a foglalkoztatásért. A GINOP-5.1.3-16-2017-00171 azonosító számú támogatási kérelem pozitív elbírásában részesült, és azt a Támogató támogatásra alkalmasnak ítélte.

A projekt célja egy új brand kialakítása és hozzá kapcsolódóan egy komplex helyi termék csomag létrehozása, és piacra juttatása. A termékcsomag termékfajtái: lekvárok, csatnik, aszalt és szárított erdei- mezei növények és termések, dinnyéből készült finomságok (dinnyeméz, dinnyehéj dzsem, savanyú dinnye).

Ezek a termékeket külön-külön is árusításra kerülnek a fogyasztók számára kitelepüléseken, helyi termék piacokon, ill. más szervezetek rendezvényein és a Vajszlón, illetve az Ormánság területén nagyobb eseményeken. Termékünkkel szeretnénk betörni a kiskereskedelembe is, hogy ismertté tegyük a Szövetkezet céljait és termékeit a vásárlók körében, továbbá a projekt keretén belül megrendezésre kerülő programok és termékeink által erősíteni kívánjuk a dél-baranyai Ormánság turisztikai imázsát.

Az új termékmárkánkkal garantáljuk a minőségi helyi termékeket, ezzel a jó minőségű, megbízható forrásból származó magyar termékek palettáját bővítjük. Termékeink egész évben elérhetők lesznek a magyar árukat előnyben részesítő boltokban és a dél-dunántúli régióban megrendezésre kerülő piacokon, gasztronómiai rendezvényeken, téli időszakban főleg adventi vásárokon.

Szervezeti célunk az új helyi termék márkánk piacra juttatása és ismertségének növelése, hatékony marketinggel elérni a régió kiskereskedelmi forgalmazóit és a fogyasztókat.

Társadalmi célunk egy gazdaságilag elmaradott, nagyarányú munkanélküliséggel küzdő térségben állandó pozíciók megteremtésével a hosszú távú foglalkoztatás, és szezonális munkával (termések gyűjtése, termékárusítás piacokon) a tartós munkanélküliek jövedelemhez juttatása.  A fejlesztés során a megvalósítás időszakában 2,5 főt foglalkoztatunk alkalmazotti jogviszonyban. A termékmenedzsert és a marketingasszisztenst teljes munkaidőben, a gondnokot részmunkaidőben alkalmazzuk. Hosszú távon célunk a munkaerő megtartása és bővítése, ezért a projekt fizikai befejezése után további munkaerő felvételét tervezzük.

Fogyasztói célcsoportjaink a 20-70 év közötti egészségtudatos vásárlók, helyi és környékbeli önkormányzatok, civil szervezetek. Piaci árusításkor Vajszló és környékén élő családos 30-60 év közötti korosztályba tartozó lakosok, turisták.

Baranyai Kreatív Szociális Szövetkezet

7838 Vajszló, Durgótanya 1.
Adószám: 24333005-2-02.
Cégjegyzékszám: 02 02 060258
Képviseli: Szász István, elnök
M.n.s. egyéb közösségi, társadalmi tevékenység
Alapítás dátuma: 2013.04.29.